Kuka, mitä, miksi?

15417906_543690292503184_1168405646_o

Olen Mirja Kolttola, 25-vuotias journalistiopiskelija Helsingistä. Opiskelujeni aikana olen huomannut kasvavan kiinnostukseni vaateteollisuuden ongelmiin ja erityisesti halpamuodin aiheuttamiin ihmisoikeus- ja ympäristökysymyksiin.

Opiskelin 16-vuotiaana jonkin aikaa vaatetusartesaaniopintoja Hämeenlinnassa sekä toimin teatterissa puvustajana. Vaateharrastus kierrättäen sekä kunnostaen ja kiinnostus tyyliin ja tyylisuuntauksiin ei ole kadonnut minnekään, mutta ammatilliset ambitioni siirtyivät enemmän viestinnälliseen suuntaan.

Olen kuitenkin itse kaivannut tietolähdettä, josta voisi löytää helposti ja vaivattomasti vaihtoehtoja, tietoa ja vastauksia kysymyksiin. Kun olen tietoa hakenut, olen toivonut sen voivani jakaa jossain muodossa eteenpäin. Tarkoitus on siis ylläpitää aktiivista vaateteollisuutta ja sen tuotantoprosesseja tutkivaa blogia, jossa myös arvioidaan eettisiä kriteerejä, annetaan vinkkejä ja helpotetaan vaihtoehtojen löytämistä.

Eettinen kuluttaminen ei kuitenkaan ole ainoa ratkaisu teollisuuden ongelmiin, vaan vastuuta pitää hakea myös yrityksistä ja heidän viestinnästään sekä tekemistään valinnoista. Yksi keino on nostaa esiin niitä, jotka toimivat oikein, kysyä yritysten tuotannon prosesseista ja vaatia heitä olemaan niistä avoimia, sekä antaa palautetta tahoille, jotka mahdollistavat ihmisoikeuksia rikkovan tai ympäristölle haitallisen toiminnan.

Otan mielelläni vastaan myös juttuideoita tai kysymyksiä eri yrityksistä. Pyrin myös jakamaan vinkkejä hyvistä tuotteista ja toiminnasta, ja kuulen mielelläni suosituksia, joita jakaa eteenpäin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s