Globe Hope

DSC_5838_p

Globe Hope on suomalainen, Nummelassa päämajaa pitävä vaatemerkki, jonka tuotteet valmistuvat ylijäämämateriaaleista.

Täältä voit lukea tarkemmin tuotantomaista ja firman tarinasta.

Itselleni vuonna 2001 toimintansa aloittanut Globe Hope on niitä ensimmäisiä merkkejä, jotka tulevat mieleen sanasta kierrätysmuoti. Nykyään materiaalia kierrätetään jo monissa firmoissa prosesseilla, joilla sen pystyy muovaamaan juuri haluamakseen, mutta Globe Hope edelleen suunnittelee ja valmistaa tuotteet kierrätysmateriaalin mukaan.

Tässä on puolensa; osa tuotteista näyttää hieman kotikutoiselta askartelulta, mutta toisaalta esimerkiksi telttakankaan kulunut pinta voi olla juuri sitä estetiikkaa mitä laukkuunsa kaipaa. Kerättyn materiaalin uudelleenmuokkaamiseenkaan ei kulu energiaa, vaan se ommellaan suoraan laukuiksi, vaatteiksi ja asusteiksi.

DSC_5782_p

Itse omistan Globe Hopelta vain laukkuja, mutta niitä olenkin sitten haalinut niin, etteivät kaikki edes mahdu tähän samaan artikkeliin esittelyyn. Olen myös antanut laukkuja lahjaksi, koska valikoimasta löytyy aina monia erilaisia, eikä yksikään Globe Hopen laukkuni ole koskaan vielä hajonnut.

Globe Hopen kaikki laukut on nimetty ja niiden materiaalin tausta kerrotaan. Nämä laukut ovat niin vanhoja, etten ole pitänyt tietoja tallessa, mutta sain sähköpostitse vastauksen, että esittelemäni samettilaukun nimi on ainakin Tuhkimo.

Putkikassi: salitreeniin ja viikonloppureissuille

DSC_5718_p

Ostin tämän putkikassin ainakin viisi vuotta sitten Design Marketista kaapelitehtaalta. Se oli siellä alennuksessa muistaakseni 35 eurolla. Aina kun tarvitsen salikamoja kenkineen tai uimakamat mukaan reissuun, otan tämän kassin mukaani. Vuosien aikana yksikään sauma ei ole ratkeillut, vetoketju hajonnut tai edes väri nuhjaantunut. Tarvittaessa kassin nykäisee myös selkään repuksi, ja vaikkei ratkaisu ole ehkä esteettisesti 5/5, kassi istuu selkään hyvin.


Rusettilaukku: juhliin ja iltamenoihin

DSC_5788_p

Metallisankaiset nipsulaukut ovat hyvin perinteistä Globe Hopea. Tämän Tuhkimo-laukun äitini on ostanut ystävämyynnistä, ja se on minulla ikuisuuslainassa. Varsinkin halvemmissa laukuissa nipsumekanismi usein pettää ja laukku aukeilee, mutta tämä laukku pysyy kiltisti kiinni, kunhan sitä ei tunge aivan täyteen tavaraa. Nipsulaukut valmistetaan Nokialla.

Tuotteissa on kotimaisen ompelun lisä, mutta eivät ne suhteessa ole järkyttävän kalliita, varsinkin jos muistaa sen erikoisosaamisen, mitä esimerkiksi turvavyön käsitteleminen vaatii. Hinnat pyörivät isommissa laukuissa sadan euron molemmin puolin.

Esimerkiksi 60 euron laukku tulee viidessä vuodessa halvemmaksi kuin vuosittain ostettu 20 euron arvoinen laukku. Itse veikkaisin Globe Hopen laukkujen käyttöikää tosin paljon korkeammaksi, mutta tämä riippuu tietenkin siitä, kuinka aktiivisesti niitä käyttää. Itse vaihtelen laukkuja arkikäytössäkin runsaasti, joten kuluminen jakautuu tasaisemmin laukkujen kesken.

Lisäksi ostan Globe Hopen tuotteet yleensä alennuksesta, etsien erien viimeisiä lemppareitani.

En ole aivan niin armeijahenkinen, että kävisin ostamassa kaikki vaatteeni Varustelekasta, mutta koska armeija- ja teollisuuskäyttöön tarkoitetut kankaat todella kestävät käyttöä, suosin Globe Hopen tuotteita, jotka on uudelleendesignattu näistä materiaaleista. Esimerkiksi Likka-mekot ommellaan Saksan armeijan pyykkisäkeistä, ja niiden uskoisin sopivan kaikkein rajuimpaankin arkikäyttöön.

Yhteenveto

– Tuotanto lähellä (Suomi, Viro, kengät Portugali, luomupuuvilla Turkki)
– Tekstiilimateriaalin hyötykäyttö (banderollit, vanhat työtakit, turvavyöt)
– Ompelutyön laatu vastaa hintaa

Kokemuksia Globe Hopesta? Jaa ne kommenteissa!

Kuvat Aku Häyrynen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s