Mitä?

Mirja Kolttola, Helsinki 22.4.2017.Mirja Kolttola, Helsinki 22.4.2017.

Olen freelancer journalisti Helsingistä. Opiskellessani journalistiksi kiinnostuin vaateteollisuuden ongelmista ja erityisesti halpamuodin aiheuttamista ihmisoikeus- ja ympäristökysymyksistä.

Suoritin ennen journalistiopintojani jonkin aikaa vaatetusartesaaniopintoja Hämeenlinnassa. Kiinnostus vaatteisiin jäi harrastukseksi, kun ammatilliset ambitioni siirtyivät enemmän viestinnälliseen suuntaan. Vaatesuunnittelua opiskellessani koin myös konkreettisesti, miten ala on kärsinyt halpamuodin seurauksena. Työllistyminen on haastavaa, eivätkä kuluttajan vaativat hinnat kata materiaalikustannuksia ja työn määrää.

Blogia pidän löytääkseni ja tukeakseni parempia vaihtoehtoja sekä nostaakseni esiin ongelmia.

Eettinen kuluttaminen ei kuitenkaan ole ainoa ratkaisu teollisuuden ongelmiin, vaan vastuu on yrityksillä ja julkisessa päätöksenteossa. Ihmisoikeusrikkomusten ei tulisi olla kilpailuetuja.

Otan mielelläni vastaan juttuideoita tai kysymyksiä! Blogi on riippumaton, enkä tee kaupallista yhteistyötä. Otan kuitenkin mielelläni vastaan testattavia tuotteita ja nostan esiin erityisesti suomalaisia tekijöitä.